Вибори Президента. Навчальна симуляція для десятикласників України, які вивчають курс «Громадянська освіта». Результати другого туру.

  Впродовж  березня- квітня 2019 року на сайті  www.citizen.in.ua тривала симуляційна гра  «Вибори Президента України» з відомих історичних персоналій світу. Ми запросили    школярам здійснити свій вибір не посеред існуючих на той час  кандидатів на пост президента України, а запропонувати свою кандидатуру зі  списку відомих історичних політичних діячів з різних  країн світу, а саме:  За результатами першого туру, котрий тривав до 31 березня 2019 року, голоси учасників були розподілені наступним чином. У другий тур вийшли два кандидати: Маргарет Тетчер та Франклін Рузвельт.

 

У ході другого туру голосування, котрий тривав з 6 по 22 квітня 2019 року перемогла кандидатура Франкліна Рузвельта (72 %).  Кандидатура Маргарет Тетчер набрала  28%.

У ході такого навчального голосування школярі мали можливість зрозуміти наскільки важливим є детальний аналіз та усвідомлений вибір тієї чи іншої політичної програми, до яких результатів це може призвести у суспільстві. Яку високу ціну  платили різні суспільства у драматичні часи своєї історії. Який урожай пожинає демократія та до чого призводить тоталітаризм. Наскільки небезпечною є суспільна пасивність та популізм політиків

 Вітаємо відповідальний та осмислений вибір молодої генерації України (14-16 років)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2016 ВА "Нова Доба". Усі права застережено.